Direktlänk till inlägg 27 februari 2010
Min fru Chris och jag är riktiga djurälskare. Vi har ju två Dalmatiner och ett antal katter. Dessutom matar vi fåglar, ekorrar och en mängd andra strögäster ute vid våra fågelbord. Författare och filmmakare har lagt dess ord i munnen på passionerade älskare: "Jag älskar dig så mycket att jag kan äta upp dig"! Det är just det vi inte gör - äter upp våra älskade djur. Vi är nämligen vegetarianer. Vi definierar vår vegeraianism genom att inte äta något som en gång har haft ett ansikte. Inte heller bär vi kläder tillverkade från skinnet av något som en gång har haft ett ansikte. I fråga om maten är vi riktigt rationella och miljömedvetna. Vi brukar säga att vi hoppar över mellanleden. Biffkon äter gräset och människan äter biffkon. Vi hoppar över mellanledet, biffkon, och äter gräset direkt själva i stället. Det är dessutom bevisat att om man använder marken till direkt matproduktion, i stället för betesmarker, så kan man föda många fler personer på samma markyta. Under alla dessa år som vi varit vegetarianer har vi inte på något sätt försakat det kulinariska. Vegetarianska rätter kan vara nog så aptitretande och dessutom är de oftast näringsriktiga. Speciellt som vi har gått ett steg längre och så långt vi kan endast äter och använder organiskt odlade råvaror i vår mat. Till exempel odlade vi egna tomater förra året. Vi använde egen kompost som gödsel och sprutade inte mot någon ohyra. Från fyra tomatplantor fick vi 64 normalstora tomater som smakade underbart. Visserligen hade några av dem skavanker på skinnet och dessutom utgjorde några icke medräknade bland de 64, föda åt sniglar och troligtvis även fåglar. Men vi delar gärna med oss till våra vänner ute i naturen. Folk brukar fråga oss om vi är vegetarianer för hälsans skull. "Ja", svarar vi, "djurens hälsa".
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 |
6 | 7 |
|||
8 | 9 | 10 |
11 | 12 |
13 | 14 |
|||
15 |
16 | 17 |
18 | 19 |
20 | 21 |
|||
22 |
23 | 24 | 25 |
26 |
27 | 28 |
|||
|