Direktlänk till inlägg 7 oktober 2012

Höst 2012 - Fall 2012

Av Sven O. Sjöstedt - 7 oktober 2012 22:42



   


English below the Swedish,


Det har inte varit några dramatiska höstfärger i år. Det kan kanske bero på att sommaren har varit mycket torr. Jag minns inte när det regnade senast. Sen kom hösten mycket plötsligt. Dagsemperaturen rasade ner från närmare 30 grader Celcius till som i dag, knappt 10 grader. 10 grader var nattemperaturen bara för några nätter sedan, nu är det minusgrader på nätterna.

.

Sommarvärmen har alltså varit mycket över det normala och nu plötsligt är värmen under det normala. Jag vet inte när vi har haft något "normalår" vad beträffar nederbörd och värme senast.


Fotot ovan tog jag för ett par dagar sedan. De senaste dagarna har vi haft mycket stark blåst, så nu är det knappt något löv kvar på träden alls. Som tur är har inget annat än löven blåst ner. Inget mer träd har fallit på vårt hus. Ett räcker.


Jag går dock och hoppas på att det skall bli Indiansommar snart, eller som ni säger i Sverige, Brittsommar. Och att den värmen stannar kvar länge.


English Version


It has not been any spectacular fall colors this year. It might depend on the fact that the summer has been very dry. I do not remember when it rained last. Then fall arrived very suddenly. The mid day temperatures fell from around 80 to, like today, 50. 50 was the over night temperature only a few days ago, now it is below freezing.


The heat this summer has been much over the normal and now suddenly it is way below the normal. I do not know when we had a "normal" year concerning precipitation and temperature last time.


I took the picture above a couple of days ago. The last few days we have had strong winds, so now there are hardly any leaves left in the trees. Luckily, nothing else but leaves have blown down. No more tree have fallen on our house. One is enough.


I am, however, hoping that we will get an Indian summer soon, or as you say in Sweden, "Brittsommar". And that the warmth will stay for a long time.

 
 
Lars Sundin

Lars Sundin

10 oktober 2012 19:02

Hej Sven!

Plåtade av träddungen utanför balkongen men den blev en ganska "blek" bild jämfört med din. Man kan nog säga att hösten är längre kommen här i Stockholmstrakten. Men så olika björkar vissnar; en del är nästan helt utan blad medan andra har mycket kvar. Det beror på lokala förhållanden. Jag minns en björkgren som var belyst av en gatlykta och den var grön mycket länge in på hösten.

Några lövträd utanför balkongen är ännu helt gröna, vet tyvärr inte vad sort de är.

Har jag sagt att jag inte kan kopiera in min URL i rutan utan måste använda CTRL + V (eller vad det nu är för tangent kombination).

http://larsan13.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven O. Sjöstedt - Tisdag 26 mars 21:58


    English below Swedish. AMERIKABREVET Kapitel 12. Livet är som en påse.   Livet är som en påse, tomt och innehållslöst om man inte fyller det med någonting.   Min påse har varit överfull och så tung att jag inte vågat lyfta den i ha...

Av Sven O. Sjöstedt - Lördag 16 mars 17:07

    Steget in i dataåldern, När jag tog klivet över Atlanten tog jag också steget in i dataåldern. I Sverige levde jag från 1945 till 1983 utan datorer. Under min yrkesverksamma tid var det mest avancerade hjälpmedlet jag hade på mitt skrivbor...

Av Sven O. Sjöstedt - Måndag 11 mars 16:03


    English below Swedish. AMERIKABREVET Kapitel 10. Vad blev det av "Amerikabrevet"?   Ja, det kan man fråga sig. Jag hade tänkt mig den här som en serie brev skrivna av en svensk invandrare till Minnesota. Men som en gammal järnvägare sk...

Av Sven O. Sjöstedt - Måndag 4 mars 17:27

English after Swedish       I dag blevjag påmind om min tid när jag under några år i slutet av 1960-talet hade postadressen "Järnvägen Bergsbrunna". Bergsbrunna är ett samhälle som ligger söder om Uppsala vid dubbelspåret till Stockholm. Jag...

Av Sven O. Sjöstedt - Tisdag 27 feb 17:08


    English below Swedish. AMERIKABREVET Kapitel 8. Att ha ingenting att skriva.   Jag hade en gång en lärare som alltid hade slående kommentarer. På tal om slående, så var han släggkastare också och gick bland oss elever under namnet "Sl...

Presentation

Gästbok

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards