Alla inlägg den 19 april 2010

Av Sven O. Sjöstedt - 19 april 2010 01:53

I morse när min fru och jag satt vid frukosten med vår yoghurt och musli i lugn och ro hörde vi plötsligt ett ovanligt oväsen. Det lät som ett reaplan med efterbrännkammare. Ljudet kom i små stötar med ett längre mellanrum emellan. Jag gick ut på verandan. Ljudet kom från bakom skogen ner mot floden. Jag kunde inte se något, så jag gick in för att avsluta frukosten. Då sa Chris, som oftast har huvudet på skaft, att det lät som när varmluftsballonger far över vårt hus.
 
Det finns många varmluftsentusiaster runt oss. Varje år i februari har de ett jippo som kallas "Hot air affair" med balongflygning och andra aktiviteter. Men deras aktiviteter är inte begrensade till februari. Under hela året kan man se dem seglande runt i luftrummet häromkring.
 
Förra sommaren kom en så lågt över vårt hus att jag trodde den skulle skala skorstenen av huset, men då gav balongfararen ballongen en ny puff av varmluft och den steg lagom för att klara huset.
 
De här aggregaten som avger varmluften väsnas riktigt högt och låter nästan som reaplan, men bara i korta intervaller. Jag förmodar att det var någon som höll på att starta upp sin ballong nere vid flodstranden som vi hörde i morse. Det väste i fem sekunder, så var det tyst i tio sekunder, så väste det i fem sekunder igen och så vidare. Det hela höll säkert på i närmre en timme. Jag vet inte hur lång tid det kan ta att fylla en ballong med tillräckligt mycket varmluft för att man skall kunna lyfta. Så småningom hördes inte ljudet mer, så antingen lyfte ballongen och seglade bort utan att vi såg den. Den kan ha seglat nere i floddalen. Eller också gav man upp försöken att få den luftburen. Vad vet jag. Jag var inte tillräckligt nyfiken för att gå ner till stranden och titta.
 
Nej, jag har aldrig flugit med luftballong och har ingen direkt längtan efter att få göra det heller.

Presentation

Gästbok

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards