Direktlänk till inlägg 15 juli 2011

Gnällspik - Cry Baby

Av Sven O. Sjöstedt - 15 juli 2011 19:17

  

  

English below the Swedish,


Förlåt mig, men i dag är jag en riktig gnällspik. Jag vaknade med en sån ryggvärk att jag knappt kunde ta mig ur sängen. Jag fick riktigt rulla ur den och ta stöd mot sängkanten när jag reste mig upp. Sen hade jag ont i ischiasbenet.


Ischiasbenet är det högra benet. Det vänstra benet är blodproppsbenet. Jag har fått två blodproppar i det med 20 års mellanrum, 1982 och 2002. Jag var så eländig i morse att jag knappt kunde ta mig nerför trapporna.


När jag kom ner i köket informerade Chris, som höll på att göra iordning frukosten, mig om att ett stort oväder var på gång och att jag måste skynda mig ut och motionera hundarna innan det ovädret var över oss. Alltså snabbade jag upp morronrutiernera så mycket jag kunde och stapplade sedan ut med hundarna.


I och för sig var det bara bra för mig att komma igång och efter att jag tagit en Ascriptin ur Francescas burk, hon har fått stela leder på gamla dar och veterinären har rekommenderat en halv Ascriptintablett åt henne dagligen, och sköljt ner den med en slurk kaffe kändes det bättre.


Jag hann precis gå de vanliga rundorna med hundarna innan ovädret brakade loss. Just nu åskar och regnar det intensivt. Inte nog med det. Meterologerna varnar för rekordvärme med temperaturer runt 100F och hög luftfuktighet en hel vecka framåt minst.


Så nog är jag en brättigad gnällspik i dag. Eller hur?

 

English Version


Excuse me, but today I am a real cry baby. I woke up with such a bad back pain that I hardly could get out of bed. I had to roll out of bed, and the hold on to the bed frame when I rose on my feet. Then I had pain in my sciatica leg.


The sciatica leg is my right leg. The left leg is my blood clot leg. I have had had two blood clots in it 20 years apart, 1982 and 2002. I was that bad this morning that I hardly could get down the stairs.


When I arrived in the kitchen, Chris, who was preparing breakfast, informed me that a big storm was on its way, and that I had to hurry up with the dog exercise before the storm hit us. Thus, I rushed through my morning routines as fast as I could and stumbled then out with the dogs.


It was actually only good for me to get going and after I took an Ascriptin from Francesca's box, she has stiff joints in her old age and the veterinarian has recommended haf an Ascriptin daily for her, and drank some coffee with it I feel much better.


I just finished the usual rounds with the dogs before the storm hit. Right now there is thunder and heavy rain. But that is not enough. The weather men are warning for record heat with temperatures around 100 F and great humidity for at least one week forward.


So I have the right to be a cry baby today. Don't I?




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven O. Sjöstedt - Tisdag 26 mars 21:58


    English below Swedish. AMERIKABREVET Kapitel 12. Livet är som en påse.   Livet är som en påse, tomt och innehållslöst om man inte fyller det med någonting.   Min påse har varit överfull och så tung att jag inte vågat lyfta den i ha...

Av Sven O. Sjöstedt - Lördag 16 mars 17:07

    Steget in i dataåldern, När jag tog klivet över Atlanten tog jag också steget in i dataåldern. I Sverige levde jag från 1945 till 1983 utan datorer. Under min yrkesverksamma tid var det mest avancerade hjälpmedlet jag hade på mitt skrivbor...

Av Sven O. Sjöstedt - Måndag 11 mars 16:03


    English below Swedish. AMERIKABREVET Kapitel 10. Vad blev det av "Amerikabrevet"?   Ja, det kan man fråga sig. Jag hade tänkt mig den här som en serie brev skrivna av en svensk invandrare till Minnesota. Men som en gammal järnvägare sk...

Av Sven O. Sjöstedt - Måndag 4 mars 17:27

English after Swedish       I dag blevjag påmind om min tid när jag under några år i slutet av 1960-talet hade postadressen "Järnvägen Bergsbrunna". Bergsbrunna är ett samhälle som ligger söder om Uppsala vid dubbelspåret till Stockholm. Jag...

Av Sven O. Sjöstedt - Tisdag 27 feb 17:08


    English below Swedish. AMERIKABREVET Kapitel 8. Att ha ingenting att skriva.   Jag hade en gång en lärare som alltid hade slående kommentarer. På tal om slående, så var han släggkastare också och gick bland oss elever under namnet "Sl...

Presentation

Gästbok

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards