Alla inlägg den 29 juli 2010

Av Sven O. Sjöstedt - 29 juli 2010 13:08

Jag är trött på allt vad datorer och elektronik heter! Jag tog in min dator till The Geek Squad i elektronikaffären Best Buy och de dödförklarade den. Inget annat att göra än begrava den. Inte ens ett mirakel kunde uppväcka den från de dödas skara. Jag tittade mig alltså om i deras jättestora utbud efter en ersättare som jag skulle ha råd med och hittade något de kallade för Netbook, vilket var en liten pryl som man kunde utväxla e-mails på, blogga på och surfa nätet på. Den var enkel, hade inga finesser som disk drive eller telefonmodem. Jag förklarade att jag inte kunde använda den eftersom jag endast hade telefonanslutning hemma. Vi bor långt utanför kabelland. ”Inget problem” sade försäljaren-experten. ”Du kan köpa ett modem separat och koppla in mellan telefonanslutningen och din Netbook”. Sagt och gjort, jag köpte paketet.


 Glad i hågen kom jag hem och var ivrig att få sätta upp Netboken och få börja blogga igen. Men först måste jag motionera hundarna och sen var det dags för eftermiddagskaffe med donuts. Men efter det var det dags.


Jag packade upp min nya pryl och började gå igenom uppsättningsprocessen. Den använde Windows 7 vilket jag är ganska van vid, så det gick bra. Sen var det dags att ta fram modemet och koppla in telefonlinjen. Det gick också bra ända tills jag läste instruktionerna för att använda modemet. Där stod det: ”Sätt in medföljnde disk i datorns diskdrive”! Nu var de ju bara så att min lilla Netbook inte hade någon diskdrive. Jag ringde Geek Squad och diskuterade min situation och fick beskedet ”Tuff Luck”, har du ingen disk drive så går det bara inte.


Alltså var det bara att packa ihop allt igen och fara tillbaka till affären och returnera min nya leksak. De var förstående och bad till och med om ursäkt för det besvär jag haft och menade att försäljaren skulle ha vetat om att modemet behövde en diskdrive för att fungera. Nu var jag så trött på alltihopa att jag bara åkte hem igen tomhämt.


Vilket betyder att jag är tillbaka på min nästan 10 år gamla back-up dator med Windows Me program och aol 7.0, med alla begränsningar och frustreringar det innebär. Om jag alltså inte låter glad när jag bloggar den närmaste framtiden, så vet ni nu orsaken.


Presentation

Gästbok

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards