Alla inlägg den 12 juli 2010

Av Sven O. Sjöstedt - 12 juli 2010 13:05

Nu har min dator pajat igen! Det är hopplöst. När jag sätter på datorn, en Toshiba, så kommer Toshibas logo fram och sen efter några sekunder ändras bilden till Windows logo och sen till baka till Toshiba och så till Window och så fortsätter karusellen utan att jag kan få hejd på den. "Runt, runt, runt det snurrar, det snurrar" tror jag att en barnsång hette. Det är just så jag känner det nu. Enda sättet att få karusellen att stanna är att dra ur elsladden och så ta batteriet ur datorn. Då först blir skärmen svart. När jag sen sätter på datorn igen börjar karusellen om igen.

 

Med våra äldre datorer kom det en disk man kunde använda för att återställa datorn i det skick den var när vi köpte den. Icke så numera. Jag gissar att datorbranchen inte gillade att man kunde fixa sina egna problem, utan måste ta in datorn till dem för att mot en avgift få den fixad. Jag har inte tid nu på några dagar att ta in datorn till the Geek Squad och se vad dom säger. Jag misstänker att dom vill först ha en avgift för att titta på datorn och konstatera vad det är för fel och sen en större avgift för att rätta till felet och sen vill dom sälja alla möjliga virusprogram, som tydligen inte funkar.

 

Som jag känner det just nu skulle jag helt sonika vilja slänga datorn i soporna och köpa en ny. Får se vad jag gör. En fungerande dator måste man ju helt enkelt ha i dessa tider för att inte helt förlora kontakten med verkligheten.Just nu hankar jag mig fram med en uråldrig dator med gamla program och inställningar. Den hade i alla fall en återställningsdisk, så jag lyckades få igång den efter att den hade stått avställd som oanvändbar i ett förvaringsutrymme i många år. Man tager vad man haver, som Kajsa Varg sade.

Presentation

Gästbok

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards