Direktlänk till inlägg 20 maj 2010

Ett år äldre eller ett år yngre? Ja, se det är frågan.

Av Sven O. Sjöstedt - 20 maj 2010 16:15

I dag är jag hemma från jobbet. Nej jag är inte sjuk, men det är min frus födelsedag. Vi har som vana att fira våra födelsedaga tillsammans, så även i år. Hur många år Chris fyller i dag vet jag inte, för det är många år sedan hon nådde den ålder där kvinnans födelsedagar vänder. De blir ett år yngre varje år i stället för ett år äldre.

 

Vi har just firat med en morotstårta från Whole Foods till födelsedagskaffet nu på morronen. Till eftermiddagskaffet blir det nog som vanligt chokladöverdragen donut, hoppas jag.

 

I födelsedagspresent fick hon bland annat en ny mobiltelefon med så mycket finesser på att jag har vägrat att släppa den ifrån mig. Jag håller på att fundera ut hur kameran på den funkar, hur man kan koppla in sig på internet, vad "Bluetooth" är för något och vilken rington hon vill ha.

 

I och för sig lämnar det henne i fred att fortsätta med sina intensivsudier även i dag. Hon är ju numera en 2L - andra årets Law Student.

 

Bland de andra presenterna hon fick var ett par presentkort på den stora bokhandelskedjan Barnes & Noble. Ett större kort för att köpa böcker för och ett mindre för att använda på det Starbucks konditori som finns inrymt i bokhandeln.

 

Nu måste jag snart slita mig från datorn och den nya telefonen, för vi köpte nämligen sex tomatplantor på Whole Foods i går också och jag måste se till att få dem i jorden. De såg nämligen lite ledsna ut närjag såg dem i morse när jag rastade hundarna. De skall planteras i ett nätinhägnat land med nättak. Visserligen delar vi medoss av våra "rikedomar" till naturen, men tomaterna som eventuellt kommer på dessa plantor vill vi ha för egen förbrukning, om det nu kommer några tomater. Förra året hade vi fyra plantor och de producerade hela 64 fullgoda tomater, samt några sämre. De plantorna hade vi betalat fem dollar stycket för, men tomaterna blev ju billiga, ungefär 35 cent stycket. Om vi skulle ha köpt organiskt odlade tomater i affären hade vi fått betala två dollar stycket för dem. Årets plantor fick tre för tio dollar, så får se hur kvaliten är på dom.

 

Nu har jag tappat tråden alldeles. Vad jag ville ha sagt med den här bloggen var: Grattis på födelsedagen, Chris! 

 
 
Sudden

Sudden

22 maj 2010 13:18

Hej Sven! Jag får gratulera din fru i efterhand.

Jag har fått för mig att när man i USA skall ange sin ålder i ett formulär e d, skall man ange hur mycket man fyller nästa gång. Medan man i Sverige anger hur mycket man är i skrivande stund. Eller är detta något jag bara fått för mig?

Sudden

http://larsan13.wordpress.com

 
Eleni

Eleni

22 maj 2010 21:17

Grattis i efterskott får du hälsa henne!
Vilket sammanträffande, hon fyller år samma dag som min ett år yngre bror. Och jag själv fyllde år igår (21/5), dessutom fick jag också en mobiltelefon i present. Trevlig helg.

http://www.tidus.bloggagratis.se

 
Ingen bild

dengamleemigranten

24 maj 2010 17:08

Sudden,
Ja, det är någt du bara fått för dig (HA!) Varken jag eller min fru, som vuxit upp i USA och fyllt i många långa formulär, har aldrig hört att man skulle uppge nästa ålder. Kan det vara så i Kanada möjligen?

Eleni och Sudden,
Min fru tackar för uppvaktningen. Så, du, Eleni, är en dag yngre än min fru, och xx antal år.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven O. Sjöstedt - Tisdag 26 mars 21:58


    English below Swedish. AMERIKABREVET Kapitel 12. Livet är som en påse.   Livet är som en påse, tomt och innehållslöst om man inte fyller det med någonting.   Min påse har varit överfull och så tung att jag inte vågat lyfta den i ha...

Av Sven O. Sjöstedt - Lördag 16 mars 17:07

    Steget in i dataåldern, När jag tog klivet över Atlanten tog jag också steget in i dataåldern. I Sverige levde jag från 1945 till 1983 utan datorer. Under min yrkesverksamma tid var det mest avancerade hjälpmedlet jag hade på mitt skrivbor...

Av Sven O. Sjöstedt - Måndag 11 mars 16:03


    English below Swedish. AMERIKABREVET Kapitel 10. Vad blev det av "Amerikabrevet"?   Ja, det kan man fråga sig. Jag hade tänkt mig den här som en serie brev skrivna av en svensk invandrare till Minnesota. Men som en gammal järnvägare sk...

Av Sven O. Sjöstedt - Måndag 4 mars 17:27

English after Swedish       I dag blevjag påmind om min tid när jag under några år i slutet av 1960-talet hade postadressen "Järnvägen Bergsbrunna". Bergsbrunna är ett samhälle som ligger söder om Uppsala vid dubbelspåret till Stockholm. Jag...

Av Sven O. Sjöstedt - Tisdag 27 feb 17:08


    English below Swedish. AMERIKABREVET Kapitel 8. Att ha ingenting att skriva.   Jag hade en gång en lärare som alltid hade slående kommentarer. På tal om slående, så var han släggkastare också och gick bland oss elever under namnet "Sl...

Presentation

Gästbok

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards