Alla inlägg den 13 augusti 2011

Av Sven O. Sjöstedt - 13 augusti 2011 02:25

              


        


English below the Swedish,




Svamp äter jag inte. Även fastän svamp faller inom de kategorier jag som vegetarian accepterar, så äter jag inte svamp. Jag skall inte vara så kategorisk dock, eftersom det ibland finns svamp som ingrediens i andra rätter jag äter. Men jag försöker undvika svamp så gott jag kan.



I och för sig vet jag inte att jag har någon god anledning till att inte äta svamp, men jag är lite misstänksam eftersom det finns vissa arter som inte är nyttiga att äta, utan rent av farliga. Även om jag tycker om att vara ute i naturen, har jag heller aldrig varit ute och letat svamp. Lingon, blåbär och björnbär har jag plockat, men det är allt.



Svamparna på fotona ovan såg Franciscus och jag på våran eftermiddagspromenad. Franciscus var helt ointresserad, men jag vet att man använder speciella tryffelhundar och till och med tryffelgrisar för att sniffa reda på speciella tryffelsvampar. Tryffel förresten, är inte det också en chokladsort?. Och choklad det äter jag!



Jag har nog samma inställning till svamp som den person som sa: "Alla svampar är ätliga. Visa dock endast en gång."


 


English Version



I do not eat mushrooms. Even though mushroom falls within the category I as being a vegetarian accepts, I do not eat mushrooms. I should not say never, as there sometimes are mushrooms as ingredients in other dishes I eat. But I try to avoid mushrooms as much as I can.



I know that I do not have any good reason not to eat mushrooms, but I am somewhat suspicious as there are some families of mushrooms that are not healthy to eat, but just deadly. Even as I like to be out in nature I have never gone looking for mushrooms. Lingonberries, blueberries and blackberries is what I have been picking, but that is also all.



The mushrooms in the pictures above, Franciscus and I saw on our afternoon walk. Franciscus was completely uninterested in them, but I know that sometimes special truffle dogs and even truffle pigs are used to sniff up truffle mushrooms. Truffle by the way, is that not also one kind of chocolate? And chocolate I love!



I guess I have the same relationship to mushrooms as the person who said: "All mushrooms are edible. However some only once".


Presentation

Gästbok

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards