Alla inlägg den 25 mars 2010

Av Sven O. Sjöstedt - 25 mars 2010 13:05

I går hade jag anledning att besöka delstatenstaten Minnesotas huvudstad, St Paul. Normalt kör jag rakt igenom den morron och kväll på Highway 94 på väg till och från jobbet. Att jag stannade till i staden i går berodde på att jag skulle uppsöka den statliga pensionsmyndigheten, Social Security, för att efterhöra min villkor för pensionering. Det besöket gick bra efter det att jag lyckats ta mig förbi de två beväpnade vakterna som hade en holk vid dörren. Jag fick reda på i stort sett vad jag behöve och det jag inte kunde uträtta där hänvisades jag till ett lokalkontor i Minneapolis som sades kunna hjälpa mig. Det får bli en annan dag, en annan resa och en annan berättelse.

 

St Paul är alltså staten Minnesotas huvudstad. Där finns Capitol, där statens politiker  och guvernören har sitt tillhåll. Där finns också de flesta delstatliga och statliga myndigher lokaliserade. Tyvärr verkar det som om det är de enda funtionerna med liv i i St Paul. Staden är mycket deprimerande att besöka. Det är mängder av tomma hus och tomma butikslokaler kantar gatorna. Visserligen håller man på att bygga en lokaljärnväg från Minneapolis till St Paul, så viss byggnadsverksamhet förekommer och med de avstängada gator som det medför samt de avstängda gator till följd av Mississippiflodens översvämningar så var det ganska svårt att navigera sig fram till den adress jag skulle besöka. Dessutom var det närmast belägna parkeringshuset stängt, så jag fick en liten sightseeingtur av staden.

 

Den här gången gick jag inte in i stadshuset, men där står en staty skapad av den svenske skulptören Carl Milles. Statyn heter Vision of Peace (Indian God of Peace). Jag har bifogat ett foto från Wikipedia

http://en.wikipedia.org/wiki/Indian_God_of_Peace där även mer information finns om statyn. Statyn är mycket stor och imponerande. Den är flera våningar hög och står i entrehallen som verkligen har högt i tak. Dessutom snurrar den runt, sakta, sakta.

 

Presentation

Gästbok

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards