Alla inlägg den 17 mars 2010

Av Sven O. Sjöstedt - 17 mars 2010 15:35

Ja det är våren som kommit igen! Och leran samlar sig i vår hall. Den faller av våra skor och hundarnas tassar när vi kommer in. Som ett project på min lediga dag i dag måste jag städa hallen. När jag väl fått ut leran blir det säkert en hög stor nog att sälja till någon byggare som behöver fyllningsmassor.

 

På tal om lera så minns jag att när jag växte upp i Örebro badade jag ofta i lergröpper. (Jo jag stavade rätt. I  Närke heter det en grop, flera gröpper) Det var friluftsbadet Gustavsviksbadet som på den tid jag utnyttjade det endast bestod av två vattenfyllda lergröpper. Numera har man verkligen moderniserat det och vattnet är till och med så klart att man kan se botten i bassängen. På min tid var det brunt och man öppnade inte gärna ögonen under vattenytan.

 

I alla fall fanns det hopptorn och organiserad simskola där. Det var där jag lärde mig simma och så småningom tog allehanda simmärken, Jag har två diplom nerpackade någonstans med Neptun på. Jag tror, utan att veta säkert, att de bevisar att jag tagit simmagistern i både silver och guld. Och allt hände i Gutavsviksbadet under förra århundradet.

 

Vaktmästaren i Gustaviksbadet på den tiden hette Ferdinand Lööv. Det var inne bland oss busiga skolungar att ringa upp honom och fråga: "Är det Lööv i Gustavsvik?" När han svarade ja sade vi: "Men gå då ut och räfsa upp dem" och slängde fort på luren. Sånna ofog gör nog inte den svenska ungdomen av i dag.

 

Om jag inte slutar att skriva nu och börjar städa hallen hinner jag inte städa. Ok, sätt er tilrätta för en lång berättelse. Oj, nu ser jag någon mig närstående person komma. Glöm berättelsen! Var är sopborsten? 

 

 

Presentation

Gästbok

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards