Alla inlägg den 9 februari 2010

Av Sven O. Sjöstedt - 9 februari 2010 16:06

Jag berättade i går om hur det snöade och var jobbigt i trafiken. Det snöar fortfarande och är ännu jobbigare i trafiken i dag hör jag på nyheterna. Under gårdagsdygnet rapporterades mer än 400 trafikolyckor i och runt Twin Cities. Eftersom jag har semester till godo tog jag en semesterdag i dag. När man stannar hemma på grund av att man inte vill köra kallas det allmänt på jobbet att man "chicken out" och tar en "chicken" dag. Alltså är en fegis. Jag kallas hellre en fegis än att hamna i en trafikolycka. Nu är det några år sedan, men jag har varit i diket två gånger på grund av snö och ishalka på vägarna och det är inget roligt.

 

Jag har alltså sovit länge i dag på morgonen. Ända till sju. Skall motionera hundarna ordentligt och hugga ved när jag nu ändå är hemma i dag. Dessutom hoppas jag vi får tid till en brasa och någon film i kväll. Kanske jag får tid att läsa i någon bok också. Jag har många favoritförfattare, John Grisham, Per Anders Fogelström, Lars Widding, och Louis L'Amour för att nämna några. Ni svenskar kanske inte känner till Louis L'Amour. Han var en äventyrsförfattare som skrev mest westernböcker. Han hade dock gjort rejäl forskning, så för mig blir det en kombination av äventyr, historia, och geografilektion när jag läser dem. Han spottade ut böcker på löpande band och när en journalist frågade honom om varför han var så ivirig med att skriva svarade han: "Jo när jag väl börjat skriva en bok är jag så spänd på att se hur den skall sluta att jag inte kan slita mig från skrivmaskinen förrän jag ser upplösningen."

 

Chris och jag är riktiga bokmalar. Vi har dessutom sparat alla våra böcker. Alltifrån läroböcker i folkskolan till de vi köpt på senare tid. Jag gjorde en hastig beräkning för en tid sedan över hur många böcker vi hade i alla våra bokhyllor och i lådor och kom fram till att det var runt tretusen böcker. Så nog har jag att förströ mig med om jag nu skulle ta ut en till "Chicken" dag framöver.

 

As Ever

Sven

Presentation

Gästbok

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards