Alla inlägg den 8 januari 2010

Av Sven O. Sjöstedt - 8 januari 2010 14:09

Andra dagen som Amerikan.

 

Jag vaknade upp I morse för andra dagen i rad som amerikansk medborgare. Det är till min besvikelse ingen skillnad mot att vakna upp som svensk. Jag tänker på svenska. Min fru och jag pratar svenska med varandra. Katterna och hundarna pratar fortfarande svenska med mig. Jag läser mina svenska tidningar på internet på morgonen. Jag kollar mina vanliga svenska bloggar. Jag låter er veta om och när mitt val att bli amerikan innebär någon förändring i mitt liv. Just nu måste jag nog säga att det är ”business as usual”.

 

Ja riktigt vanligt har det inte varit de två senaste dagarna när jag kört till och från jobbet. Det har varit snöoväder igen med sträng kyla och trafiken har varit hemsk. Jag har lycktas klara mig, men med stora förseningar och besvärligt körande. Det kallas här för ”white knuckle driving”. Vilket innebär att man sitter på helspänn och kramar ratten så knogarna vitnar, när man kör. Jag hörde på nyheterna i går att det hade varit runt 900 trafikolyckor på grund av väglaget i Minnesota. Jag kunde inte undgå att se flera av dem när jag var ute på vägarna. Vissa av de större vägarna i södra Minnesota hade till och med varit avstängda för trafik och National Guard (Hemvärnet – fast mer aktivt) hade kallats ut för att bistå bilister som fastnat i snön med risk för att frysa ihjäl.

 

Så måste jag ta tillfället i akt att tacka alla er som skrivit och gratulerat mig till mitt nya medborgarskap. Jag vet ännu inte, som nämnts ovan, vilka praktiska följder det nya medborgarskapet får. Den som lever får se och jag kommer att hålla er underrättade.

 

Jag måste även medge att sjäva insvärningen var inte så märkvärdig. Den blev en liten besvikelse för mig efter allt jag hört och förväntade mig. Den skedde i en källarlokal vid Homelands Security’s regionalkontor vid sidan av Mall of America i Bloomington, MN. Vi var väl ett femtontal personer från olika delar av världen. Vissa hade sina närmaste anhöriga med. En amerikansk flagga stod i ett hörn. Den fick vi vända oss mot när vi stod och stavade efter HS distriktschef i insvärningen och sedan när vi läste ”Pledge of Allegiance” med höger hand över hjärtat.  "I pledge allegiance to the flag of the United States of America, and to the republic for which it stands, one nation under God, indivisible, with liberty and justice for all”. Sen fick vi våra certificate varpå president Obama höll ett tal till oss och välkomnade oss som amerikanska medborgare. (På en videofilm) Slutligen såg vi en kort sångvideo som hette ”Iam proud to be an American” och så var det över.

 

As ever

Sven

 

Presentation

Gästbok

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8
9
10
11 12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards